پوکو نام تجاری یکی از زیر برندهای شیائومی در نمایشگاه ام وی سی سال ٢٠٢٢، دو گوشی را در قسمتی از نمایشگاه معرفی کرد، یکی از این دو گوشی تحت نام آشنا پوکو ایکس ۴ پرو معرفی شد. این گوشی با وجود اینکه از سخت افزاری قوی و پرچم دار طور بهره میبرد ولی کماکان یک گوشی اقتصادی است. با ما همراه باشید با بررسی گوشی پوکو ایکس 4 پرو .
هر آنچه باید در مورد Poco x4 Pro 5G بدانید
شاید در ابتدا و با مشاهده نام گوشی، احساس کنید که این گوشی دنبالهرو گوشی Poco x3 Pro خواهد بود، که البته این حس کاملا خوشایند و مقبول است اما ما با کمی دقت و بررسی متوجه شدیم که این گوشی نه تنها دنبالهرو نسخه قبلی پوکو ایکس نیست بلکه یک طرح بازسازی شده از گوشی Note 11 Pro 5G میباشد، که البته ایرادات طراحی آن گرفته شده است و طراحی به صورت بهینهتری انجام شده است. این تغییر لزوما یک انتخاب بد از طرف شیائومی نیست، زیرا با اینکه پوکو ایکس 3 پرو، از نظر سخت افزار و مخصوصا چیپ پر قدرت SnapDragon 860 SoC چیزی کم نداشت، اما در سایر بخشها چیزی برای ارائه دادن وجود نداشت.
شاید در نگاه اول به نظر برسد که پردازنده پوکو ایکس ۴ پرو از سری قبلی پوکو ایکس ضعیفتر و کم قدرتتر است با اینحال، این مقدار در حدی زیاد نیست که بخواهیم از خیر امکانات جدیدی همچون، صفحه نمایش اولد ١٢٠ هرتزی، شارژ سریع ۶٧ واتی و دوربین اصلی ١٠٨ مگاپیکسلی بگذریم.
گوشی پوکو ایکس ۴ پرو با قیمت ٣٣۵ دلار در کانفیگ پایه با رم ۶ گیگابایتی و حافظه داخلی ١٢٨ گیگ و در رنگهای آبی لیزری، مشکی لیزری و زرد پوکو موجود است. مدل رم ٨ گیگ و حافظه داخلی ٢۵۶ نیز به بازار اروپا عرضه شده است.
نکات مثبت پوکو ایکس 4 پرو
پوکو ایکس 4 تغییرات بسیار زیادی را نسبت به نسل قبلی خود تجربه کرده است. برخی از این تغییرات یک نکته مثبت و برخی دیگر یک نا امیدی از آب در آمده اند در این بخش به برخی از ویژگیهای جدید پوکو ایکس 4 پرو اشاره خواهیم کرد که باعث شده این گوشی به یک گوشی با ارزش خرید بالا تبدیل شود.
طراحی :

پوکو ایکس ۴ پرو، ٩٩% از طراحی خود را وابسته به ردمی نوت ١١ کرده است، البته برخی از بهینه سازیها نیز در طراحی این گوشی انجام شده است. طرفداران سری ردمی نوت ١١، میتوانند لبههای صاف و دلپذیر نوت ١١ را در پوکو ایکس ۴ نیز ببینند، حتی طراحی لنز پشتی نیز برگرفته از ردمی نوت ١١ میباشد، در واقع با این حرکت شیائومی پوکو را از حالت ضمخت و سنگین قبلی خارج کرده و طرح و اصالتی خاص به این محصول اضافه کرده است.
اما شیائومی یک محفظه و قاب محافظ دوربین عظیم نیز در پشت گوشی تعبیه کرده است که از سمت چپ پوشش پلاستیکی تا آخر به سمت راست کشیده شده است. شاید انجام این کار کاملا غیر ضروری بوده است. البته همین اقدام شیائومی باعث شده تا زمانی که روی سطح صاف به صفحه گوشی ضربه میزنیم، گوشی تکان نخورد، موردی که در پوکو ایکس ٣ پرو بسیار اذیت کننده بود.
ضد پاشش آب
گوشی پوکو ایکس ۴ پرو دارای گواهینامه ضد پاشش آب Ip 53 است، گواهینامهای که شیائومی روی اکثر میانردههای خود قرار میدهد و به نظر بی اهمیت است ولی مردم و مشتریان استقبال بسیار خوبی از این گواهی کردهاند.
صفحه نمایش
در این بخش از بررسی به بخش جلویی گوشی میرسیم، شاید هیجان انگیزترین قسمت پوکو ایکس 4 پرو در صفحه نمایش این گوشی باشد. صفحه نمایش این گوشی 6.67 اینچی بوده، کیفیت نمایش FHD+ فول اچ دی پلاس را دارا میباشد و همچنین نرخ تازه سازی تصویر 120 هرتز در این صفحه نمایش اولد جای داده شده است. بر روی صفحه نمایش از گلس ضد ضربه گلوریا گلس ورژن 5 استفاده شده است.
پنل اولد قرار داده شده روی پوکو ایکس ۴ پرو، در بخش ارائه رنگ به کاربر رنگهای کاملا غنی و گرم را به کاربر ارائه میدهد، همچنین در فضای باز و معرض نور مستقیم خورشید نیز به خوبی کار ارئه تصویر واضح به کاربر را انجام میدهد. نرخ بروزرسانی تصویر ١٢٠ هرتزی نیز تطبیقی و هوشمند عمل میکند و برای حفظ بیشتر باطری به صورت اتوماتیک در بسیاری مواقع به ۶٠ هرتز تغییر پیدا میکند. با تمام این اوصاف این یکی از بهترین صفحه نمایشهای موجود بر روی یک گوشی میان رده است که تا بحال استفاده کردهایم.
سایر امکانات پوکو ایکس 4 پرو
برای کاربرانی که نیاز به حافظه زیادی دارند، خبر خوب این است که یک درگاه میکرو اس دی مجزا به این گوشی اضافه شده است، جک 3.5 میلیمتری هدفون همچنان در این گوشی باقی مانده است و دستخوش تغییرات جدید نشده است..
اسپیکرهای پوکو ایکس 4 پرو به صورت استریو و دوگانه قرار داده شدهاند، تا ضمن داشتن صدایی بلند، صدایی متعادل را به کاربر برسانند.
سنسور اثر انگشت مانند نسل قبلی بر روی بغل گوشی و دکمه پاور قرار گرفته است، که کاملا سریع و با دقت کار اسکن را انجام خواهد داد.
باطری
صفحه نمایش قدرتمند و عالی، و امکانات جدید ارائه شده در پوکو ایکس 4 پرو، باعث نشده که در بخش باطری این گوشی قویتر از نسل قبلی خود شود. پوگو ایکس 4 دارای باطری 5000 میلی آمپری میباشد، که به راحتی یک روز و نیم باطری کارها و پروژههای سنگین را پشتیبانی میکند. البته ما به راحتی برای دو روز استفاده معمولی از باطری کار کشیدیم و با کمبود شارژ باطری مواجه نشدیم. البته به لطف مکانیزم شارژ سریع 67 واتی، هر گونه کمبودی از جانب باطری به سرعت قابل جبران خواهد بود.
در آزمایش انجام شده توسط ما شارژ سریع 67 واتی این گوشی، در مدت 58 دقیقه باطری این گوشی را 100% شارژ میکند، این در حالیست که پوکو ادعا میکند این گوشی در مدت 41 دقیقه به 100% خواهد رسید.
دوربین

دوربین 108 مگاپیکسلی پوکو ایکس 4 پرو در برابر قیمت این گوشی یک غول بی شاخ و دم است. البته این سنسور 108 مگاپیکسلی فاصله بسیار زیادی با پرچ داران موجود در بازار دارد که البته جای شکی هم در آن نیست، با این حال به عنوان یک گوشی میان رده و اقتصادی، یک دوربین تمام عیار حساب میشود.
عکس های گرفته شده با این سنسور 108 مگاپیکسلی، در طول روز عکسهایی با جزئیات زیاد میباشند و با محدوده دینامیکی مناسبی ارائه میشوند همچنین حاشیههای بنفش موجود در عکسها در بسیاری مواقع به حداقل و گاه صفر میرسد.
عملکرد سنسور 108 مگاپیکسلی تنها در روز در تصاویر شما قابل مشاهده است و این سنسور کارایی خود را در شب و غروب به مقدار بسیار بالایی از دست میدهد. در حالت کلی من دوست داشتم سنسور اصلی 48 یا 50 مگاپیکسلی با قابلیت لرزشگیر اوپتیکال را در این سری مشاهده کنم تا یک سنسور 108 مگاپیکسلی بدون امکانات اضافه.
پوکو و شیائومی در بخش برنامه و اپ دوربین سنگ تمام گذاشتهاند و شما مودهای بسیار زیادی را در اپ شاهد خواهید بود، مودهایی مانند حالت شب، پورتره، سوپر ماکرو، تایم براست، اسلو موشن، پانورما و دوئال مود تنها بخش کوچکی از امکانات دوربین و اپ دوربین پوکو ایکس 4 پرو میباشند.
نکات منفی مربوط به پوکو ایکس 4 پرو
هرچقدر هم از خوبیهای پوکو ایکس 4 پرو برای شما بگوییم تمامی ندارد ولی قطعا شما هم به دنبال نکات منفی در مورد این گوشی هستید، تا ارزش خرید این گوشی را در ذهن خود سبک و سنگین کنید. پس در ادامه به بخشی از مشکلات این گوشی اشاره خواهیم کرد. لازم به ذکر است که مشکلات نرم افزاری در کوتاه مدت و میان مدت توسط پوکو و شیائومی رفع خواهند شد و مشکلات ذکر شده در این بخشها صرفا مربوط به گوشی عرضه شده به بازار در تاریخ ارسال این مطلب میباشد.
رابط کاربری، دنیایی ناشناخته از باگ
سال گذشته به استقبال نرم افزار و رابط کاربری پر از باگ گوشی پوکو اف 3 رفتیم، مشکلات به حدی زیاد بود که پوکو و شیائومی اقدام به ارائه رابط کاربری MIUI 12.5 EE برای گوشیهای مختلف نمودند تا اشکالات و باگهای پیش آمده را رفع کنند. با انتشار پوکو ایکس 4 پرو در بازار، میتوان به این نتیجه رسید که رابط کاربری MIUI با وجود سبک بودن و امکانات بسیار عالی، رفتار متفاوتی را با هر گوشی جدید دارد، و حتی گوشیهای جدید هم از باگها و مشکلات آن مصون نخواهند بود.
برخی از باگهایی که ما در زمان عرضه و تست گوشی به آنها برخوردیم شامل موارد زیر بود:
قطع شدن ناگهانی و بدون هیچ دلیل صدا در برنامه یوتیوب میوزیک.
مشکلی در بخش دوربین 108 مگاپیکسلی که پس از عکاسی پیش نمایش عکس نمایش داده نمیشود، و گرفتن عکسهای بسیار کوچک و یا با زوم دو برابر با این سنسور 108 مگاپیکسلی.
مشکلات شارژ مانند روشن ماندن صفحه در زمان اتصال شارژر، یا افزایش زمان شارژ پس از رسیدن به 95%.
البته در زمان تست گوشی ما یک آپدیت موجود MIUI را نصب کردیم که مشکل شارژ را به صورت کامل برطرف کرد ولی کماکان مشکل صدا و دوربین پابرجا مانده است.
مورد بعدی این است که گوشی به صورت پایه با اندروید 11 و MIUI 13 عرضه شده است، در حالی که بسیاری از ما در انتظار عرضه با اندروید 12 بودیم زیرا این آپدیت برای 6 ماه است که در دسترس عموم بوده و این یک نا امیدی به تمام معنا است که یک گوشی با این همه امکانات با یک اندروید قدیمیتر روانه بازار شود. طبق شایعههای موجود در فضای مجازی حداقل زمان ارائه اندروید 12 برای این گوشی 5 ماه دیگر خواهد بود.
دوربین
با وجود اینکه دوربین در نور زیاد تصاویر خیرهکننده و پر از جزئیات را ارئه میدهد، این مورد در نور کم و شب کاملا بر عکس میشود و کیفیت تصاویر گرفته شده در شب و نور کم اصلا قابل قبول نیست. شما در بخشهای تاریک تصویرتان نویزهایی را به وضوح مشاهده خواهید کرد. استفاده از مود شب برای عکاسی کمی نویز تصاویر کم نور را کاهش خواهد داد ولی در هر حال کیفیت عکسهای شبانه شما قابل قبول نخواهد بود.
سایر تجربیات عکاسی نیز ایده آل و جذاب نبود، درواقع دوربین اولترا واید 8 مگاپیکسلی پوکو در مقایسه با دوربین اصلی این گوشی رنگهای کاملا ناهماهنگ، جزئیات بسیار کم، گوشههای نرم و اسموس و حاشیههای بنفش را ارئه میدهد.
پردازنده
پوکو ایکس 4 پرو از پردازنده SnapDragon 695 5g SoC بهره جسته است و در مقایسه ما نسل قبلی کاملا ضعیف عمل کرده است. در زمان استفاده از مرورگر و کارهای ساده روزمره پردازنده هیچ مشکلی برای شما ایجاد نخواهد کرد و حتی بازیهایی مانند COD mobile را نیز به راحتی اجرا خواهد کرد اما به عنوان مثال در بازیای مثل Genshin Impact بازی در تنظیمات کم و به سختی قابل اجراست که این مشکل در پوکو ایکس 3 پرو وجود نداشت. اگر قصد دارید بازیهای حجیم و پر از جزئیاتی را بر روی گوشی خود بازی کنید، قطعا پوکو ایکس 4 پرو یک انتخاب مناسب برای شما نخواهد بود.
سخن نهایی
شاید در نگاه اول به گوشی پوکو ایکس 4 پرو، پردازنده ضعیفتر آن نسبت به نسل قبلی، باعث ناامیدی ما شود، با اینحال این گوشی پرچمدار طراحی ظریفتر و امکانات بیشتر برای سری پوکو محسوب میشود. با کم کردن قدرت پردازنده و افزایش قدرت و کیفیت صفحه نمایش، علاوه بر اینکه در مصرف باطری این گوشی تفاوت خاصی ایجاد نشده بلکه بسیاری از دوستداران گیم و دنیای بازی را به وجد آورده است تا نرخ تازه سازی صفحه نمایش 120 هرتزی را تجربه کنند. علاوه بر این طراحی خاص و بروز آن باعث شده که پوکو گام جدیدی در ارائه گوشیهای ظریف، قدرتمند و ارزان بردارد، گامی که به قطع در بلند مدت باعث آوازه و شهرت بیشتر برای این برند چینی خواهد شد.